Faves ecològiques en tavella Les faves ecològiques en tavella, es un producte que tenim entre els mesos de desembre i fins al març. Normalment les faves sempre venen del Baix Ebre. Aportacions nutricionals: Les faves tendres tenen molta aigua - més d'un 70% -, ens aporten poques calories - només 110 per 100 grams -, un 20% d'hidrats de carboni - sobretot en forma de midó, que és d'assimilació lenta -, un 8% de proteïnes - són especialment riques en aminoàcids ensofrats essencials - i un contingut del 5,4 % de fibra, entre la qual destaquen uns tipus específics de les lleguminoses (rafinosa, estaquiosa i verbascosa) que les fan especialmente flatulentes Vitamines del grup B: Són riques en vitamines del grup B (sobretot tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3) i àcid fòlic (B9)), que són essencials per al bon funcionament del metabolisme, l'assimilació de nutrients, el funcionament dels teixits més actius (sistema cardiovascular i nerviós). L'àcid fòlic (B9), a més, participa en el procés de maduració dels glòbuls vermells i en el tancament correcte de la columna vertebral durant el desenvolupament fetal. Minerals: Ferro, magnesi i zinc  Aportacions terapèutiques: Possible anticancerigen. Les cèl·lules estan programades per multiplicar-se, créixer i morir (la mort cel·lular s'anomena apoptosi), però les cancerígenes evadeixen el procés d'apoptosi i continuen proliferant i convertint-se en tumors. S'estudia que els compostos fenòlics - que trobem en grans quantitats en les faves - poden actuar com a inductors de la mort cel·lular de les cèl·lules cancerígenes (es van fer proves al laboratori per a càncer bufeta, estómac, fetge, còlon i un tipus de leucèmia), amb l'avantatge que no tenen efectes negatius sobre la proliferació de les cèl·lules sanes i, per tant, el resultat pot ser molt prometedor. Antioxidants potents. Les faves són riques en un grup de substàncies (anomenades compostos fenòlics: procianidines, catequines, flavonols, isoflavones, àcids fenòlics i tanins) que tenen un poder antioxidant molt elevat. Aquestes substàncies protegeixen les cèl-lules de l'atac dels radicals lliures, responsables dels processos mutagènics. Alguns estudis indiquen que les faves contraresten específicament l'efecte de les xantines, unes substàncies prooxidatives molt potents que es generen durant l'exercici físic intens i que es relacionen amb problemes vasculars, càncer i gota. Reducció del colesterol. Reducció de la hipertensió. Contenen substàncies que es fan servir per tractar el Parkinson.

VERFAV001

Referències específiques

ean13
1111
upc
1

a la mateixa categoria

16 altres productes de la mateixa categoria:
Product added to compare.