Col kale ecològica La col kale ecològica és un producte del qual tenim disponibilitat pràcticament tot l'any. Normalment la col kale ecològica que tenim prové del Baix Ebre Convé coure-la poc, amb el mínim de líquid. Les tècniques de cocció ideals són el saltat, el vapor i l'estofat. Un cop cuita, queda deliciosa simplement amanida amb un bon oli. Aportacions nutricionals: És baixa en calories i alta en fibra És una bona font de poderosos fitonutrients Conté molt de ferro, calci, vitamina C, vitamina A i vitamina K. Té propietats antiinflamatòries i protegeix de malalties cardiovasculars, a més de ser un aliment depuratiu. Aportacions terapèutiques: Una tassa de col arrissada té només 36 calories, 5 grams de fibra i 0 grams de greix. Agilitza el procés de digestió dels aliments i, com que conté molta fibra, regula i ajuda en el procés d'eliminació. Els fitonutrients són substàncies naturals que es troben en els pigments dels vegetals i que tenen un gran poder antioxidant i protector de les cèl-lules. La col arrissada és molt rica en carotenoides i flavonoides, els dos antioxidants principals associats a propietats anticancerígenes. Per caloria, la col arrissada té més ferro que la carn de boví. El ferro és essencial per a la salut, ja que és present en la formació de l'hemoglobina i dels enzims, en el transport d'oxigen a diferents parts del cos, en el creixement cel-lular, i en el funcionament hepàtic, entre d'altres. Conté 135 mg de calci per cada 100 g, més que la llet de vaca, que n'aporta 120mg. A més, a diferència d'altres verdures, té una proporció molt baixa d'àcid oxàlic, que interfereix en l'absorció del calci, cosa que garanteix que aprofitem al màxim aquest mineral, que ens ajuda a prevenir la pèrdua òssia i l'osteoporosi i a mantenir un metabolisme saludable. La col arrissada conté 120 mg de vitamina C per cada 100 g, el 200% de la dosi diària recomanada. La vitamina C és un antioxidant potent i és coneguda perquè enforteix el sistema immunològic i prevé els refredats. A més, també ajuda a absorbir el ferro no hemo -el que es troba en els vegetals- i a mantenir el cartílag i la flexibilitat de les articulacions.La vitamina A és essencial per a una bona salut ocular, un bon estat de la pell i mucoses i ajuda a prevenir càncers de pulmó i de la cavitat oral. És una de les fonts vegetals de vitamina K per excel-lència: 100 g proporcionen el 700% de la ingesta diària recomanada. Segons l'American Journal of Clinical Nutrition, una dieta alta en vitamina K ens ajuda a protegir l'organisme contra diversos tipus de càncer, a enfortir i a promoure la formació òssia, i a prevenir la coagulació de la sang. Uns nivells adequats de vitamina K a la dieta ajuden a limitar el dany neuronal, motiu pel qual té un paper tan important en el tractament de pacients amb Alzheimer. Una tassa de col arrissada conté un 10% de la dosi diària recomanada d'àcids grassos omega-3, que ajuden a lluitar contra els trastorns d'artritis, asma i malalties autoimmunes. La fibra de la col arrissada s'uneix als àcids biliars i ajuda a regular els nivells de colesterol a la sang, cosa que redueix el risc de tenir malalties del cor. Com que conté molta fibra i sulfurs, la col arrissada és un aliment idoni per depurar el cos i mantenir el fetge sa.

VERCOL003

a la mateixa categoria

16 altres productes de la mateixa categoria:
Product added to compare.